Tibor aan het spreken

Zelfverzekerder worden: stop met die eindeloze twijfel

Onzekerheid is één van de grootste remmers van zakelijk succes. Niet je ambities na durven te jagen. Angst om verkeerde beslissingen te nemen.

Zelfverzekerdheid is geen luxe. Het is een noodzaak. In je business, maar ook in het leven. Zonder zelfvertrouwen ben je als een schip zonder roer, dobberend op de golven van andermans meningen.

Je laat jouw ambities varen. Staat alles behalve sterk in je eigen schoenen. Durft geen risico’s te nemen.

Zelfverzekerder worden? Tijd om het roer in handen te nemen met ons operationeel leiderschap.

Zelfverzekerder worden: cruciaal als ondernemer

Laten we één ding helder krijgen. Zelfs de grootste leiders zoals Bill Gates of Elon Musk kennen hun momenten van twijfel. Ieder mens kent zijn onzekerheden. Het verschil?

Zij laten het niet hun koers bepalen. Wat alle succesvolle ondernemers gemeen hebben, is dat hun zelfverzekerdheid hen door onzekere momenten leidt.  

Zonder die zelfverzekerdheid geen leiderschap. Geen slimme beslissingen. Geen risico’s.

Bullshit rondom zelfverzekerdheid

“Je hebt het of je hebt het niet.” De grootste onzin ooit.

Zie zelfvertrouwen als een sportschool. Als je niet naar de fitness gaat, krijg je ook nooit een sterke biceps. Zo geldt het ook voor zelfverzekerdheid. Wil jij zelfverzekerder worden, dan moet je daaraan werken. Dat je met zelfverzekerdheid geboren wordt of dat het in je karakter moet zitten, is dus bullshit.

Onzekerheid is menselijk. Het is alleen de kunst om – net als Bill Gates of Elon Musk – niet je onderneming er door te laten bepalen.

Hoe word je zelfverzekerd?

Grote kans dat jouw onzekerheid ertoe leidt dat jij als ondernemer graag in je comfortzone blijft. Maar we verklappen vast: wil jij zelfverzekerder worden? Dan zul jij ook af en toe uit die vertrouwde comfortzone moeten stappen.  

En ja, dat betekent ook je onzekerheden onder ogen te zien. Hier zijn een paar oefeningen waarmee je vandaag nog kunt beginnen.  

Stel kleine, haalbare doelen

Door de lat te hoog te leggen, verlies je alleen maar zelfvertrouwen. Begin met kleine, haalbare doelen die je gemakkelijk kunt bereiken. Elke keer dat je een doel bereikt, bouw je vertrouwen op. En zo kun je jouw ambities steeds groter maken.

Oefen dankbaarheid

Wat aandacht geeft, groeit. Focus jij je alleen op je onzekerheden, dan worden die angsten alsmaar groter. Schrijf daarom iedere dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit verschuift je focus naar wat je al hebt en versterkt je zelfvertrouwen.

Leer nee te zeggen

Oefen met het stellen van grenzen en nee zeggen zonder je schuldig te voelen. Leer je eigen waarde kennen. Door continu over je heen te laten lopen, ga je niet zelfverzekerd worden.

Fouten maken mag

Iedereen maakt fouten. Ook jij als ondernemer. Stop met zielig doen en zie jouw fouten als leermomenten. Analyseer wat er mis ging en ga verder.

Verbeter je lichaamstaal

Recht je rug. Maak oogcontact. Ja, het is eng. Maar het is nu eenmaal bewezen dat een krachtige houding ervoor zorgt dat jij je zelfverzekerder voelt.

Bouwen aan zelfverzekerdheid met Tibor

Zelfverzekerder worden? Dit is geen quick fix. Je kunt niet ‘even’ zelfverzekerd worden. Daarom geven wij je bij Tibor de tools om zelfverzekerdheid op te bouwen als om te gaan met onzekerheid. Het is aan jou om hier vervolgens iets mee te doen.

De Raad is essentieel als je op zoek bent naar snelle interventies als je twijfelt bij beslissingen. Wil jij liever een langdurig lidmaatschap met een gelijkwaardige community om te sparren? Dan is ons operationeel leiderschap iets voor jou.

De keuze is aan jou. Neem vandaag nog contact op. Want morgen is er weer een dag verspild in onzekerheid.

BOEK WINST OP ALLE FRONTEN_

"Mijn team en vrienden denken dat ik super slim ben (ben ik niet). Dat komt door de emails van tibor (en ze hebben geen idee dat die bestaan)."
- Een subscriber van tibor.nl

*Je kunt je op elk moment uitschrijven met 1 klik als het je allemaal te veel wordt Powered by ConvertKit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *