Michael Pilarczyk over balans, uitstel-gedrag en mindset

Wil je een fantastische maaltijd serveren?
Zoek een goed recept met veel positieve recensies.
Kopieer de basis en geef er je eigen draai aan.

Logisch, scheelt je uren gekloot in de keuken.

Wil je meer genieten en minder zorgen in je leven?
Wil je weten hoe je omgaat met tegenslagen?
Wil je mooie dingen neerzetten in de wereld en je goed voelen over jezelf?

Zoek iemand die dat bereikt heeft.
Iemand waar honderden mensen positieve recensies over schreven.
Kopieer de basis en geef er je eigen draai aan.

En je slaat jaren van valkuilen en omwegen over.

Zo iemand die je kunt bestuderen is Michael Pilarczyk.

Michael Pilarczyk was ooit een DJ.
Nu is hij een succesvol personal performance teacher.

Hij is maar liefst twee maal miljonair geworden, omdat hij tussendoor alles kwijt raakte. (en nog belangrijker: doordat hij daarna alles weer opbouwde)

Ik heb Michael leren kennen als een vrijgevig man.
Dat bewijst weer eens dat je nooit arm wordt door weg te geven.

Voor dit artikel mag ik namens Michael 5 van zijn nieuwe boeken weggeven aan jullie: Master your Mindset. Onderaan lees je hoe je daarvoor in aanmerking komt.

Ik stelde Michael 5 vragen over mindset, uitstel-gedrag, je missie en balans in het leven. Ontdek zijn antwoorden hieronder.

1. Je leven wordt bepaald door de manier waarop je denkt. Als je volledige brein gewist zou worden. Al je herinneringen. Al je kennis. En je mocht maar 3 overtuigingen behouden. Welke 3 overtuigingen zou je dan willen houden?

1) Alles is liefde.
2) Ik ben een met het Universum, het Grote Al, de Akasha.
3) Je wordt dat wat je gelooft, niet wat je hoopt, wat je wenst, of wat je wilt. Je wordt waar je diep van binnen echt van overtuigd bent.

2. We stellen te veel uit. Hoe creëer je noodzaak? Hoe ga je van willen naar doen?

Als je uitstelt is er geen noodzaak. Mijn advies is dan: doe het niet totdat het noodzaak wordt.

Waarom zou je uitstellen? Blijkbaar vind je iets niet boeiend genoeg, is er geen acute reden om iets te ondernemen, ben je lui, wil je het niet echt, etc. Waarom zou je er dan een noodzaak van maken?

Als je iets écht wilt, dan doe je het.

Stop met excuses en andere bullshit.

Discipline en doorzettingsvermogen kun je trainen door er elke dag mee bezig te zijn, afspraken te maken met jezelf en je daaraan te houden.

Doe je dat niet?

Dan sukkel je toch lekker door.

Het is jouw leven.

3. Iedereen roept dat je een missie moet hebben. Heerlijk als je er eentje hebt. Wat zeg je tegen mensen die geen idee hebben wat hun missie is? Passie kun je niet vinden, dus wat moeten ze doen als ze nu geen passie ervaren?

Waarom zou je een missie of een passie willen hebben? Blijkbaar kun je ook zonder.

Als je daar happy mee bent is dat prima.

Als je ‘iets mist’ of je voelt een leegte, of je wilt meer betekenis geven aan jezelf en aan de dingen die je doet, vind dan je passie, of zelfs een missie.

Dat heeft invulling aan je dagelijks leven, het geeft voldoening en het geeft zin aan je bestaan.

Als je niet weet wat je passie is, als je niet weet wat je écht wilt, heb je daar dan werkelijk écht over nagedacht? Heb je daar dan werkelijk tijd aan besteed, zo veel tijd als daarvoor nodig is?

Uit ervaring – doordat ik met honderden mensen heb gewerkt – weet ik dat de meeste mensen zich niet heel erg verdiepen in zichzelf.

Doe dat eens, dat is mijn advies.
Neem tijd voor jezelf, ga aan het werk met jezelf.

Waarom lukt het bijna alle mensen die mijn masterclasses volgen wél?

Schrijf op wat je allemaal wel en niet leuk vindt.
Maak een overzicht, dat zal je inzicht geven.

En vraag jezelf af: waar richt ik mijn aandacht en gedachten op?
Wat gaat er het meeste om in je hoofd en vanwaar kies je voor die gedachten?

Stel jezelf heldere vragen en je krijgt heldere antwoorden.

4. Hoe bewaar jij de balans tussen enerzijds werken aan je dromen, en anderzijds genieten van vandaag?

Ik geniet elke dag.

Elke dag is de mooiste dag maar gelukkig zijn er vaker mooiste dagen.

Over langere tijd gemeten is er balans maar er zijn ook bij mij momenten dat ik te veel wil of moet doen in te weinig tijd.

De afgelopen maanden ben ik fulltime bezig geweest met het schrijven van Master Your Mindset. Ik heb volgens mij 14 nachten niet geslapen in drie maanden omdat het af moest. Er was een meedogenloze deadline.

Sinds het klaar is ben ik bezig om de nieuwe masterclass te organiseren. En ik ontdek nu dat ik de laatste maanden iets te weinig tijd heb genomen voor mezelf. Dat maak ik binnenkort weer goed door rust te nemen.

Dus op het moment dat je het signaal krijgt dat je die rust moet nemen, moet je weten vanaf wanneer dat mogelijk is en dan moet je dat ook doen.

Maar je moet weten dat het najagen van je dromen wel committent vraagt, dus al je tijd en aandacht eraan besteden. Dromen waarmaken is geen part-time baan.

Wat belangrijk is, is dat je overzicht en helderheid houdt. Dat je weet wat je aan het doen bent, dat je gedachten niet chaotisch worden en dat je jezelf verliest.

Houd je doel voor ogen, bereid je voor op alles wat je doet, en laat je niet afleiden.
En maak je niet druk over zaken die je toch niet kunt controleren.

Accepteer wat er is, maak het niet erger dan het is en maak er het beste van.

5. Welke vraag stelt niemand je, terwijl je hem zo graag wil beantwoorden?

Jij was toch een succesvol dj en zakenman en nu noem je jezelf personal performance teacher, een leraar in levenskunst. Dat roept vragen op. Wat doe doe je dan en waar heb je dat geleerd?

 

10 november komt Michael’s nieuwste boek uit: ‘Master your Mindset’. Ik mag er namens Michael vijf weggeven aan jullie. Ipv hem voor €20 te bestellen op bol.com hoef je alleen het volgende te doen:

 1. Deel dit artikel met een van de twee knoppen hieronder.
 2. Plaats hieronder een reactie (je vult je email adres in zodat ik contact met je op kan nemen, dit is onzichtbaar voor de rest van de wereld). Hoeft geen intelligente opmerking te zijn, mag wel.
 3. Zondag 6 november om 18:00 uur selecteren we 5 mensen uit de comments hieronder!

En ook als je Michaels boek gewoon zelf bestelt waardeer ik het enorm als je dit artikel deelt en/of hieronder een reactie plaatst!

[social_warfare]


Over de auteur

101 gedachten over “Michael Pilarczyk over balans, uitstel-gedrag en mindset”

   1. Kan niet wachten om dit boek te ontvangen. Michael is even boeiend als jij. Dank je voor de daily inspiration, wordt altijd blij van je mails. Niet dat ik niet weet wat en hoe het moet doen. Maar wordt je weer lekker scherp gehouden. En dat is wat inspirerende mensen doen. Tot snel!

 1. Gelukkig worden door te doen wat je leuk vind. Gelukkig zijn met jezelf en je omgeving. Hard werken, actie nemen en elke keer nieuwe successen behalen, hoe klein of groot ook. Dat is een boodschap die ik van jou heb geleerd Tibor. Bedankt daarvoor! En als je zo’n boek echt kwijt wil hou ik me graag aanbevolen 😉 ik ga je zeker spreken maar het gaat je goed!

   1. In gedachte zit ik in het boek te lezen, sta op een groot keerpunt in mijn leven. Ben rete nieuwschierig naar dat boek. 🧐

 2. Ik leer elke dag, ben positief en hoor regelmatig ‘je lacht altijd’, daar geniet ik altijd weer van! Zorg dat je ‘rugzak’ goed ingedeeld is, dan is erg genoeg ruimte voor mooie, nieuwe dingen.
  In jouw boek staan vast tips waar ik wat mee kan ;-)!
  Hartelijke groet, Regina

  1. Precies de reden waarom ik een nieuwe rugtas heb besteld Regina: m’n oude heeft maar een groot vak waardoor alles door elkaar ligt. Mooie metafoor.

 3. Ook ik ben alles kwijt geraakt en bouw nu alles weer op. Ik heb ooit de omstandigheden mijn weg laten bepalen maar nu bepaal ik zelf mijn weg. “Sterk zijn” door als maar door te gaan dient me niet meer en ik voel de noodzaak om een andere weg in te slaan: je kwetsbaarheid tonen. Ik ben teruggeworpen op hele basale dingen in het leven en ik geniet er van. Ik wil heel graag anderen inspireren en motiveren om “elk lichtpuntje” wat zich aandient te zien door mensen bewust te maken dat je alleen maar kan beïnvloeden hoe je zelf met jouw situatie om kan gaan. Mijn motto is: beïnvloed wat je kan veranderen en laat los waar je geen invloed op hebt. Namaste.

 4. Ik reageer omdat ik uiteraard als echte badass gewoon nog meer wil leren, lezen, en ontwikkelen. Maar ook omdat reageren op je artikel iets is waar mijn aap van op en neer gaat springen om het niet te doen. Want wat zullen mensen wel niet denken van mijn reactie. Doet er niet toe. Ik wil dat boek. Aap. Dus ik reageer. Dank je Tibor. Je bljift me prikkelen.

 5. Ik heb het aan den lijve ondervonden dat als je focus hebt en gefocust bent op echt dat wat je heel erg graag wil, maar dan echt van uit het diepste in je, dat alles mogelijk is. Alles begint met “mindset”.

 6. Heb ook ooit verloren waar ik voorging door omstandigheden maar blijf knokken en door een andere blik naar me zelf te richten merk ik dat het pas langzaam de goede kant op kan gaan. Zou graag lezen hoe Michael deze weg is vergaan. Heb van dichtbij meegemaakt dat hij ineens at verloor.

  Thanks
  Jeff

  1. Langzame vooruitgang betekent in ieder geval elke dag een kleine stap de goede kant op. Blijf rustig doorwandelen Jeff, en bedankt voor je reactie.

 7. Ik heb mijzelf niet laten tegenhouden door het feit dat ik een arbeidsbeperking heb. Door heel veel tegenslagen omgezet te hebben in positieve gedachtens en kleine actie stappjes heb ik nu een baan. Ik ben nu heel blij en trots op mijn jaarcontract. Nu wil ik werken aan de kwaliteit van mijn leven, mindset, uistelgedrag, door meer te bewegen, sporten en het eten van gezonde voeding. Dit wil ik heel graag verbeteren met behulp van het boek van Michael.

 8. Meerdere keren van niets naar alles meegemaakt. Weer terug naar alles doordat ik o.a een harde werker ben. Harde werkers hebben ook rust en andere inzichten nodig omdat ze anders leeglopen (geldt wellicht niet voor iedere harde werker, wel voor mij). Ben benieuwd naar de inzichten die Michael mee geeft.

   1. Nee hoor, is het niet. Ben er telkens sterker uitgekomen en trots op wat er nu is. Vind langzaam de iets makkelijkere weg, dat zijn nog de inzichten die mijn harde werker en perfectionist nodig heeft.

  1. Dank Vincent. Waar Tim in gaat op de tools, gaat Michael in op de mindset. Want zonder de juiste mindset is er geen enkele tool die je zal helpen. Dus een mooie aanvulling inderdaad.

 9. Wat een enorme cliffhanger die laatste vraag. Ik hoop maar dat ik die in het boek beantwoord zie worden, anders zal ik het Michael zelf moeten vragen. Bedankt voor het onder de aandacht brengen van deze man!

 10. Aangezien onze hersenen het woord ‘niet’ niet kennen staat er:’Doe dit!’
  Dat doe ik direct, bij deze!! Om steeds beter te worden als coach/ trainer volg ik webinars, trainingsdagen, opleidingen, lees ik veel boeken met inhoud en dit alles het liefst van veel verschillende zeer goede coaches! Coaches die zich bewezen hebben, waar ik van kan leren en bovenal authentiek zijn! Begin december vertrek ik voor een training naar het buitenland, dit boek van Michael zou mooi zijn om de vliegreis zinvol te gebruiken! En de inhoud kan ik bij de training direct gebruiken/ inzetten! Ik ben dol op het beinvloeden van de mindset van de jongeren waar ik mee werk!

  1. Leuk Hedwig! En zo te lezen dus ook al een NLP achtergrond. Heel gaaf dat je zelfs naar het buitenland reist om te blijven groeien. Benieuwd naar wat je zelf gaat produceren.

 11. Als ZZZP’er (Zeeuwse ZZP) ben ik 12,5 jaar bezig om mijn missie te volgen. Dit betekent loslaten en inderdaad je focus vinden… Met vallen en opstaan iedere keer opnieuw het wiel uitvinden en zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar Michaels ervaringen, tips en tricks, zodat ik de komende 12,5 jaar (wellicht) andere keuzes kan maken.

 12. Hier nog een blij aapje die dit boek erg graag zou willen lezen!
  Na 8 jaar in de ict als accountmanager werkzaam te zijn geweest heb ik er genoeg van en ga ik mijn hart volgen, mijn passie achterna.Een mooie functie als manager bij een organisatie die mooie, eerlijke en lekkere biologische producten levert binnen de FMCG. Ook wil ik een stichting oprichten zodat ik workshops kan geven op basisscholen mbt natuur, voeding & gezondheid! Niet alles gaat zo snel als ik dat zou willen maar ik zit niet stil. In de tussentijd ben ik mijn natuurlijke krachten verder gaan ontwikkelen en vrijwilligers werk gaan doen voor het Rode Kruis (Vooral niet doen als je mensen niet wil helpen en je steentje liever niet bijdraagt aan een mooiere wereld;)) Mij geeft het veel voldoening, delen / betekenisvol zijn, tevens goed voor mijn netwerk en ontwikkeling van nieuwe competenties. Ik zie jullie graag allemaal op Serious swim (ism 3FM, Serious Request) in Rotterdam 18 december Van Maanen bad :p .. Echter zou ik uit het boek nog veel inspiratie en kracht kunnen putten om zo sneller mijn doel te kunnen bereiken ….Hallelujaaaaaaaaaaa… Mijn Aapje springt met de handjes in de lucht! hihi.. Mooie avond allemaal!

   1. Hi Tibor,

    Ik zal het je uitleggen. Begin van het jaar ben ik begonnen aan een mooie sales functie. Na 6 maanden had ik nog geen nieuwe klanten binnengehaald en soms was de situatie uitzichtloos. Op dat moment ben ik naar Bali geweest en genoten van een heerlijke vakantie. Ik heb daar kunnen nadenken, mijn rust gevonden en Bali heeft mij geraakt. Toen dacht ik het roer moet om en ga ik het anders aanpakken zonder dat ik iets van Michael wist. Op Bali ben ik gaan zoeken naar artikelen over business en spiritualiteit en heb toen een artikel van Michael Pilarzyck gelezen op het internet. Ik ben mij gaan verdiepen in hem en kwam al snel achter dat zijn kijk op mindset mij ook kan helpen. Ik ben gaan visualiseren en heb echt in mijn gedachten gedaan alsof ik al succesvol was. What you imagine you become was dan ook een feit. Na 4 maanden heb ik 7 nieuwe klanten binnen. Dus het werkt echt en ik luister bijna elke dag naar zijn podcasts. Ik kan het iedereen aanraden want de wet van de aantrekkingskracht bestaat.

 13. Dit lijkt me een prachtig boek en zou ik ontzettend graag winnen.
  Het zou niet op een beter moment in mijn leven kunnen komen dan nu.

 14. Ik zou het boek graag cadeau willen geven aan een vriendin die erg worstelt met de vraag wat ze precies wilt in het leven. Ik ken Michael’s werkwijze en heb meegedaan aan Your Roadmap to succes and Happiness. Hier heb ik veel van geleerd en kreeg veel eyeopeners, echt de moeite waard. Dit gun ik mijn vriendin ook zo, een guncadeautje dus.

 15. Dit boek zou ik wel heel graag lezen en daarna ip de boekenplank willen! Ik ben voor mezelf begonnen en kan nog wel wat tips gebruiken om m’n mindset positief te stimuleren!

  1. Tof dat je voor jezelf bent begonnen Thalia!
   Alle succesvolle ondernemers/CEO’s waar ik mee werk hebben één ding gemeen: een grote boekenkast…

 16. Mooi, helder en duidelijk verhaal!
  Toch heb ik vraag : ‘ Doe het nu, geen excuus ‘ als je voor dat gene geen geld hebt of er is iets anders wat je tegen houd, wat is dan een slimme actie in te doen?

  1. Ik zit hiermee op een lijn met Michael Wendy:
   Alles kan (binnen de natuurwetten).
   En alles heeft een prijs.

   Geen geld?
   Verkoop je je televisie.
   Of neem je een tweede baan.

   Geen tijd?
   Sta je een uur eerder op.

   Etc.

   Dus of je bent niet bereid de prijs te betalen (wat soms logisch is), of je hebt niet helder wat je wilt.

  1. Ja heel soms denk ik daar met een glimlach wel eens over na: “Hoe zou m’n leven er vandaag uit zien als ik al 10 jaar eerder deze mindset had gevonden..?”

 17. Dit jaar ben ik overgestapt van Pianoschool naar Training/Coachingspraktijk met muziek en kunst als middel. Ruim 25 jaar geef ik pianoles, dus daar draai ik mijn hand niet voor om. Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en nu maak ik dus de overstap naar training/coaching van ondernemende moeders van hoogbegaafde kinderen met muziek en kunst als middel. Ontzettend spannend, dus mijn mindset kan wel een boost gebruiken en dit kan ik weer doorgeven aan een ieder die het horen wil.

 18. Om dat ik wel een andere mindset kan gebruiken zodat ik de huidige kan deleten. En mij graag laat inspireren. In de puberteit vaak s’nachts naar Radio Veronica geluisterd was verliefd op die stem.

 19. Het lijkt mij een heel boeiend boek!
  Dit boek komt uit op mijn verjaardag. Hoe leuk is het om dit als verjaardagscadeau te winnen.

 20. Natasja van den Burg

  Wat maakt jou en je boek interessant zodat ik het ga lezen en toepassen als zzp-er en mogelijk een masterclass van je wil bijwonen?

 21. Ik zou het leuk vinden om het boek te winnen, te lezen en eruit te halen wat ik nodig heb en het boek dan doorgeven aan de volgende.
  Zo kunnen meerdere mensen ”hun” informatie eruit halen en allemaal ons droomleven leven.
  Veel vliegen in een klap zou ik zeggen.

  1. Volgens de wetenschap hoeven we zelfs niet meer te geloven Irene, het staat vast dat je gedachten onlosmakelijk verbonden zijn met je fysiologie, je emoties en dus met je gedrag (en uiteindelijk je resultaten).

   Gaaf dat je je hier verder in gaat ontwikkelen!

 22. Eindelijk in het Nederlands, had niet eerder van menner Pilarczyk gehoor en ben op zoek geweest naar info over dit levensstijl, ik zou dankbaar zijn als ik uitgekozen word, toch gun ik wel iemand anders het boek en raad het ook iedereen aan om het te lezen, heb zelf n par boeken van menner Wayne Dyer gelezen sindsdien is mijn leven verbeter en heb meerdere mensen kunnen helpen door dit soort mentaliteit te delen en te stimuleren, je bent goed bezig Tibor ga zo door.

 23. Dit is waar het om gaat in het leven! Ik krijg nu al een energieboost en wil alles uit mezelf halen om iedereen om me heen te laten groeien!!

 24. Stephanie Tholen

  Wat een inspirerende man is die Michael. Ik kwam hem toevallig tegen op FB, al bestaat toeval natuurlijk niet. Het moest zo zijn. Ik zoek naar iets en het universum wees me naar jullie. Nou laat dat boek maar komen! Erg benieuwd na het lezen van think and grow rich na het nieuwe werk van Michael.

 25. Caroline Kooreman

  Elke uur van de dag is een nieuwe start voor jezelf. Het gereedschap van je mindset geeft je de regie. Het volgen van een NLP opleiding heeft mij zoveel vragen en mooie antwoorden opgeleverd dat ik dichter bij mezelf ben komen te staan. Het mooiste kado dat je jezelf kunt geven.
  Zo nieuwsgierig naar wat ik van Michael kan leren, voor mij een voorbeeld om anderen te inspireren!

  1. Leuk Caroline, ik zit nu in de laatste fase van een NLP opleiding. Gaaf om te lezen hoe veel jij er aan hebt gehad. Dank voor je reactie!

 26. Ontzettend benieuwd naar dit boek wat Michael geschreven heeft.
  Zeker nu ik in 1,5 jaar tijd 3 opleidingen heb afgerond en ik aan de start sta van mijn eigen kindercoach praktijk hoe mooi is het dan om met deze tools erbij door te gaan met mijn eigen ontwikkeling. Ik zou het eenhhele waardevolle aanvulling vinden op wat ik al geleerd heb 🙂

   1. Het is inderdaad zo bijzonder hoe dingen lopen.
    Met de wetenschap dat ik het mezelf waard vond om vorig jaar in mezelf te investeren en dat terwijl ik in de bijstand zat en nog zit heb ik dit voor elkaar gebokst zonder een lening af te sluiten. Min spaarvarkentje is helemaal leeg en mijn rugzakje met inspiratie en met alles wat ik nu weet is verder gevuld. En er zitten nog voldoende plekjes voor nog meer te leren. 😉

 27. Ik hoop na het lezen van dit boek in staat te zijn om me eens goed te kunnen verdiepen in mezelf en er achter te komen wat ik nu écht wil. Tot nu toe is het me nog niet gelukt om dat gene te vinden waar ik goed in ben of kan worden en waar ik gelukkig van word. Terwijl ik nu wel bijna op het punt sta daar een beslissing in te nemen.

  1. Michael: Maak er een écht tijd voor om er diep over na te denken.
   Tibor: Kom in beweging. Daar vind je antwoorden die je anders nooit ziet.

   Ik denk dat die combi waardevol voor je kan zijn Jose.

 28. Ik sta aan de start van het volgen van mijn droom. Ook ik voor de tweede keer. De eerste was super , duurde 5 jaar om hem te verwezelijken na het ineenstorten heb ik lang veeeeeel te lang in zelfmedelijden gezwelgd ( of is het gezwolgen, of bestaat het hele woord niet) anyway ???? tijd om op te staan en weer mee te doen. Wat ee broeit weer wat moois. En alle inspiratie met lef is meer dan welkom

 29. Mijn mindset een grote saboteur van mijn dromen uitvoeren.
  Volgens mij is Michael Pilarczyk boek de juiste spreekwoordelijke schop onder m’n kont.
  De eerste heb ik al ervaren door dit artikel.
  Dank aan jullie.

 30. ‘Als je iets écht wilt, dan doe je het.’ Zo waar. In mijn zoektocht dacht ik eerst te ‘moeten’ zoeken wat ik nodig hadden om mezelf te profileren. Toen ik het gevoel wat me het meeste dwars zat toe liet, koos ik eerst het pad om aan mezelf te werken. Mijn volgende stap is mijn profilering. De voorbereidingen zijn al gestart. Luister naar jezelf!

 31. Ghio, Marlon, Lidia, Hedwig en Patricia: Gefeliciteerd!!

  Ik stuur jullie elk een mailtje voor jullie adres gegevens.
  Zodra de boeken binnen zijn krijgen jullie ze thuis opgestuurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *