Operatie Bulletproof door Tibor

Persoonlijke effectiviteit

Meer doen in jouw beschikbare tijd. Klinkt voor iedere ondernemer als een droom die te mooi is om waar te zijn.   

We roepen het namelijk allemaal: “Ik heb geen tijd.” Of: “Zaten er maar meer uren in een dag.” Twee uitspraken die wij liever niet horen. Geen tijd is bullshit. Tijd kun je namelijk altijd maken. Hoe? Met persoonlijke effectiviteit. Wat dit inhoudt en hoe je het bereikt, lees je hieronder.

Wat is persoonlijke effectiviteit?

Het is een behoorlijke mond vol: persoonlijke effectiviteit. Toch is persoonlijke effectiviteit alles behalve een complexe term. Scheid de woorden persoonlijk en effectiviteit van elkaar en je hebt de definitie:

Het behalen van meer (persoonlijk) resultaat in dezelfde tijd. Simpelweg door zaken doelgerichter (lees: effectiever) aan te pakken.

Bij persoonlijke effectiviteit als ondernemer gaat het dus vooral om het efficiënter uitvoeren van je werkzaamheden en taken, waardoor jij jouw doelstellingen – en die van je onderneming – nog beter en sneller kunt behalen.

Regel je shit

Waarschijnlijk kom je hier terecht omdat iets niet vloeiend loopt. Je merkt dat je niet het uiterste uit jezelf haalt. Je komt dagelijks tijd te kort. Loopt achter de feiten aan.

Als mens, maar zeker ook als ondernemer, kunnen dit grote ergernissen zijn. Je dromen zijn groot. Tijd is schaars.

Persoonlijke effectiviteit helpt hierbij. Nee, je krijgt niet meer tijd in een dag. Maar ja: je leert om die tijd te besteden aan zaken die echt belangrijk zijn. Te prioriteren. Je doelen op orde te krijgen.

Stel concrete en haalbare doelen

De eerste stap naar het creëren van meer persoonlijke effectiviteit is het stellen van doelen. “Ik wil mijn onderneming laten groeien” is een flut doel. Hoe wil je je onderneming laten groeien? Voor wanneer wil je dit gedaan hebben? Is dat überhaupt haalbaar? Door deze vragen in de doelstelling te verwerken, maak je deze SMART. Met andere woorden: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistische en tijdsgebonden.

Dit zorgt ervoor dat je precies weet wát je moet doen, wanneer je iets moet doen en hoe je iets moet doen om dat doel te bereiken. Dit schept duidelijkheid en vergroot de effectiviteit. Je klooit namelijk niet wat aan, maar je bent bewust bezig met het halen van jouw doelen.  

Besteed energie aan de juiste dingen

Dingen doen waar je goed in bent en die je leuk vindt geeft je energie. Prioriteren wil niet alleen zeggen dat je aandacht besteedt aan belangrijke taken, maar ook aan taken waar jij als ondernemer veel energie uit haalt.

Vraag jezelf regelmatig af van welke taken jij een boost krijgt en welke taken je vooral veel moeite kosten. Door jezelf te focussen op de taken waar je veel energie uit haalt, kun jij jouw persoonlijke effectiviteit vergroten.

Betekent dit dat je nooit iets hoeft te doen wat je niet leuk vindt? Nee. Soms kosten sommige taken nu eenmaal meer tijd en energie dan anderen. Vraag jezelf wel af of de balans hierin op orde is of dat je taken kunt afstaan aan werknemers die hier wél energie uit halen.

Coaching persoonlijke effectiviteit

Trainingen in het ‘ontplooien’ van jezelf zijn er al genoeg. En we kunnen je verklappen: daar ga je niet veel slimmer van worden. Je bent op zoek naar mensen die weten waar ze het over hebben. Strategisch inzicht hebben om de persoonlijke effectiviteit als ondernemer te vergroten. Waar jij niet alleen privé op vooruitgaat, maar vooral zakelijk meer omzet door boekt. Vul dan de intake in voor De Raad, en kom erachter of je geschikt bent voor dit traject.

BOEK WINST OP ALLE FRONTEN_

"Mijn team en vrienden denken dat ik super slim ben (ben ik niet). Dat komt door de emails van tibor (en ze hebben geen idee dat die bestaan)."
- Een subscriber van tibor.nl

*Je kunt je op elk moment uitschrijven met 1 klik als het je allemaal te veel wordt Powered by ConvertKit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *