businesscoaches

Executive coaching: alleen aan de top?

Vol in de wind staan aan de top, omdat je simpelweg niemand hebt die de wind voor je kan tegen houden.

Het is eenzaam aan de top. We horen het maar al te vaak. Als topmanager, directeur of CEO ben je verantwoordelijk voor je medewerkers. Je bent het aanspreekpunt. De inspirerende factor.

Toch is het wel lekker als jij ook bij iemand terecht kunt. Iemand die wél de wind voor je tegenhoudt. Iemand met wie je kunt sparren als je er even niet uitkomt.

Dat doe je met executive coaching.

Wat is executive coaching?

De valkuil van veel ondernemers: denken dat ze het alleen moeten doen. Toch is dit hetgeen wat je juist niét moet doen. Sterker nog: je kunt het simpelweg niet alleen.

“Het is eenzaam aan de top” is dus een flut uitspraak. Het is alleen eenzaam als je het hier zelf naar maakt.

Executive coaching kun je zien als een partner om mee te sparren. Een ervaren partner die veel kennis heeft op het gebied van strategie en leiderschap. Iemand die je helpt om je doelen te realiseren en nieuwe doelen te definiëren, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Door middel van effectieve beslissingen.

Zodat je dus niet alleen aan de top staat.

Dit zijn executives

Executive coaching is in het leven geroepen voor functies als directieleden, CEO’s, (top)managers, commissarissen en toezichthouders. Functies waar grote verantwoordelijkheden bij komen kijken en die uitmuntend leiderschap vereisen. Je staat aan de top van de piramide en dus voelt het alsof je niet kunt falen. De balans moet kunnen behouden.

In zekere zin is dat zo. Je moet zelf in controle zijn om de koers te kunnen bepalen. Een stabiele factor is belangrijk als kapitein op een schip.

Maar dat vraagt veel van je. Het kost energie. Met executive coaching probeer je niet alleen de juiste koers te varen met het schip, maar ook gefocust te blijven als kapitein.

Leiderschap met passie

Met andere woorden: je wilt effectief leiding geven zónder dat dit ten koste gaat van je energie. Door plezier te krijgen in het leiderschap. Meer energie eruit te halen dan je erin stopt.

Maar hoe doe je dit? Simpel gezegd: door een betere leider te worden. Een CEO coach helpt hierbij. Werkplezier is hierbij een belangrijke factor. Het vergroten van werkplezier zorgt dat je je effectiviteit behoudt. Anderen kunt blijven enthousiasmeren. En koers kunt houden.

Met een CEO coach breng je je sterke punten in kaart. Waar ben jij goed in als leider? Maar misschien wel belangrijker: in welke kuilen val jij elke keer weer? Misschien zijn dit pijnpunten. Feedback die je liever niet krijgt. Maar het maakt je sterker. Niet alleen als CEO of topmanager, ook als mens.

Denk jij nu “Er valt niets te verbeteren”? Dan ben je bij Tibor sowieso niet aan het juiste adres. Want juist het erkennen van jouw imperfectie maakt al dat je een betere leider bent dan honderd anderen die je voor gingen.

CEO coaching als objectieve blik

Zelfs een CEO of directielid kan soms de rode draad uit het oog verliezen. Dingen over het hoofd zien. Kansen laten liggen. Een buitenstaander ziet de zaken waar jij misschien blind voor bent geworden. Houd je een spiegel voor en is jouw uitlaatklep.

Zie een CEO coach als die rechterhand. Iemand die meedenkt in strategische beslissingen en je leert hoe je een betere executive wordt. Die jou die spiegel voor houdt en waar je je ei kwijt kunt.

Bij Tibor zijn we jouw CEO coach. Moet je dit zien als lieve supporter? Nee. Alles behalve.

Wij houden niet je handje vast. Gaan je niet de hemel in prijzen voor de geweldige functie die je hebt behaald. Wij zijn keihard. Doen niet aan spectaculaire functietitels.

Jij wilt een betere leider worden. Dus draaien we er niet omheen. We zeggen je gewoon waar het op staat. Maar pas jij dat vervolgens toe? Neem je onze sessies serieus? Dan gaat jou dat heel wat meer rust en productiviteit opleveren. En houd jij niet alleen zakelijk, maar ook privé tijd over. Ben je niet bang om op je bek te gaan? Laten we dan kennis maken voor onze executive coaching.

BOEK WINST OP ALLE FRONTEN_

"Mijn team en vrienden denken dat ik super slim ben (ben ik niet). Dat komt door de emails van tibor (en ze hebben geen idee dat die bestaan)."
- Een subscriber van tibor.nl

*Je kunt je op elk moment uitschrijven met 1 klik als het je allemaal te veel wordt Powered by ConvertKit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *