Pomodoro techniek

Elon Musk is eigenaar van SpaceX, The Boring Company, Tesla, Neurolink én Twitter. Toch heeft Elon dezelfde 24 uur te besteden per dag als jij. Nu is Musk een heel extreem voorbeeld van effectief timemanagement.  Zelfs zonder op de bank op kantoor te slapen kun jij succesvol omgaan met je tijd.

Tijd is het enige constante. Tijd is ook geld en geld brengt rust en rijkdom. Het is daarom dat succesvolle ondernemers hun agenda heilig verklaren. Een veelgebruikte techniek voor een optimale focus tijdens werktijd is de Pomodoro techniek.

Succesvolle mensen gebruiken hun tijd als hun meest kostbare bezit. Succesvolle mensen hebben ook begrepen hoe een laser-focus dé manier is om hun werk af te krijgen.

Hoe de pomodoro techniek werkt

Laten we elkaar geen mietje noemen. Jij en ik hebben beide te maken met een overvloed aan prikkels. Notificaties op je beeldscherm, trillende telefoons en een steeds kortere aandachtspanne.

De Pomodoro techniek is een tijdmanagementmethode die eind jaren tachtig door Francesco Cirillo is ontwikkeld. De techniek maakt gebruik van een timer om het werk op te splitsen in intervallen, traditioneel 25 minuten lang, gescheiden door korte pauzes.

De techniek is gebaseerd op een constant tijdsinterval, meestal 25 minuten, waarin men zich uitsluitend op de huidige taak concentreert en andere afleidingen blokkeert. Na vier pomodoro’s werk neemt men een langere pauze van 15-30 minuten.

En waarom die rare tomatennaam? Deze techniek is vernoemd naar de tomaatvormige kookwekker die Cirillo als universiteitsstudent gebruikte om te studeren zonder afgeleid te worden door andere dingen om hem heen.

Project Hemera: In 4 stappen meer betere dagen

Meer goede dagen met een verhoogde productiviteit. Zakelijk groeien én een beter leven. Met Operatie Hemera helpen wij ondernemers aan opbouw en duidelijkheid die nodig is om de dingen die af moeten, ook echt af te krijgen.

Project Hemera

Wat je krijgt bij Project Hemera

  • Elke maand een brief thuis
  • Elk kwartaal een journal thuis
  • Elke dag een goede dag
  • Meer afkrijgen van wat ertoe doet
  • Zakelijke- & persoonlijke groei

‘Zelfs als je maar 70% van je plan uitvoert, heb je alsnog een 10x betere dag dan wanneer je je laat leiden door je inbox, notificaties en agenda’s van anderen.’

Tibor Olgers

Operatie Hemera is nergens los te koop, nu niet nooit niet. Je ontvangt persoonlijk van Tibor de maandelijkse input door de Hemera Brief thuis in je brievenbus. Voor de dagelijkse focus heb je jouw Hemera Journal.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *