Verzamel Shit Streepjes

In deze video:

 • 4 technieken waarmee je uitstelgedrag tegen gaat
 • Waarom technieken tegen uitstelgedrag niet interessant zijn zonder de juiste mindset
 • De (afwijkende) mindset waardoor je direct begint en de dingen voortaan ook afmaakt
 • Waarom je niet mee moet gaan met de trend om op doelen te focussen

Belangrijk: Als een onderwerp me echt aan het hart ligt en ik daar over begin te oreren, lijk ik voor mensen die mij niet kennen op een eikel die denkt dat ‘ie alles weet.

Da’s natuurlijk maar voor de helft waar.
Ik weet helemaal niet zo veel.

Lotte Wendrich is een tekenaar die op een fantastische manier (zakelijke) concepten visueel maakt.
Dit is het artikel wat ze aan de hand van bovenstaande video heeft gemaakt, en hieronder de tekeningen.

[social_warfare]


Over de auteur

42 gedachten over “Verzamel Shit Streepjes”

 1. Ik werk ook met een papieren agenda, en dan word ik soms vreemd aangekeken… Dan zeg ik: “Tja, … heel ouderwets, maar mijn hoofd is wel leeg om nieuwe signalen uit mijn omgeving op te pikken. Ook ben ik niet afhankelijk van een batterij of accu, die er ineens mee op kan houden”. Mijn SH*T-streepjes werk ik iedere week bij in een notitieboekje, zodat ik dan meteen orden, waar mijn prioriteiten (nog) liggen en wat ik op de volgende bladzijde niet meer opschrijf. Hierdoor kun je veel aanpakken en gestructureerd je acties inplannen. Fijn om jouw verhaal te horen, want het bevestigt mijn manier van werken en denken. Een fijne dag verder!

  1. Als je nooit vreemd word aangekeken gedraag je je als de massa en da’s meestal geen goed teken. Dus goed bezig Bianca. Dank voor je reactie!

 2. Tibor, priceless!!

  De opmerking: “Jouw shit is nodig, je moet je shit de wereld intrappen, je kan de shit NIET overslaan!!”

  Top!!!!

 3. Wees niet bang voor de shit. Vies worden hoort erbij!
  Ik heb heus een digitale agenda. Voor de afspraken met anderen. Voor wat ik met mezelf afspreek heb ik een stuk papier aan mijn muur hangen met mijn focuspunten. Voor alle spetterpoep hou ik een schriftje bij de hand (enige nadeel: ik laat m nog wel eens slingeren).
  Maar ook ik deins nog regelmatig terug van de shit. Want stel dat iemand daar ‘iets’ van zal vinden. Terwijl dat juist zo’n kado kan zijn…

 4. Dat was verhelderend. Ik snap nu waarom ik moeite had om tijdens mijn opleiding moeite had om feedback op mijn artikelen te vragen. Het moest idd perfect zijn.
  Ik ga meer mijn SHIT uitbrengen 🙂

 5. Hoi Tibor,

  Jouw filmpje kwam voor mij precies op tijd vandaag, heb vandaag wat shit de wereld in geholpen, waar ik nu dus om kan lachen (vanmorgen niet). Thanks!!

 6. Shit man, dat eindeloze perfectionisme. Grrrr. Waardevolle minuten dus in je filmpje. En ja ik kies voor diepgang en geen oppervlakkigheid, maak wel bewuste keuzes naar wie ik wil kijken en luisteren. Keep on going Tibor! Oh ja, die perfecte shit homepage van mij dus ook maar de wereld in slingeren (oeps, moet je nog aant werk ook)

  1. Ik doe niets liever dan jou helpen shit de wereld in te trappen Nanda, daar zit de wereld op te wachten! Stuur me een mailtje en dan plannen we een afspraak in.

 7. Pomp die shit gewoon man!

  Hoe kan het dat ik mezelf lange tijd afvraag waardoor het komt dat ik ergens aan begin en het niet afrond en juist dat nu in plusminus 8 minuten uitgelegd wordt? Tibor, thanks for sharing van je heldere shit! Nu is het mijn taak om mijn shit de wereld in te trappen.

  1. Omdat je op zoek bent gegaan naar antwoorden en ze daarom ook vindt Maurice. Dank voor je heerlijke comment, en inderdaad: trappen nou!

 8. Ik heb heel hard mijn best gedaan om deze video niet als uitstel gedrag te gaan kijken tijdens mijn werk: heb hem nu heel hard gewaardeerd onderweg naar huis.

  Geweldig advies, en echt de spijker op zijn kop. Ik vind dit heel moeilijk, en het is dan ook mijn grote voornemen van dit jaar: ‘create something everyday, even though it sucks.’ Zal het nog wel wat beter verankeren in kleine dingen 😉

  1. Haha ja da’s mooi he Hanna, als je een video over uitstel gedrag zit te kijken terwijl je eigenlijk iets anders moet doen. Knap van je en zoals je weet ben ik een groot voorstander van verankeren in systemen en routines, zodat je minder last hebt van dat Aapje. Goed bezig, ik hoop dat je de progressie ziet!

 9. Fijn om te lezen dat het juist belangrijk is om de “shit” de wereld in te trappen. Ik ben echt zo eentje die wacht tot alles perfect is. En als het niet goed is dan doe ik het liever niet. Ik liep jaren met plannen over een eigen onderneming, nu het eindelijk zover is loop ik vast omdat het niet is uitgepakt zoals ik het had gepland. Dankzij jouw tips ga ik weer aan de slag, iedere dag een stap zetten. Focussen op de processen in plaats van de resultaten. Doen waar ik controle op heb. Eigenlijk heel logisch maar ik had toch jouw video nodig om het in te zien. Bedankt voor het delen van je waardevolle tips Tibor!

  1. Juisssst Etienne! Elke dag een stap. Er is geen geheim. Gewoon 2 jaar de shit blijven doen. Blijven leren. Blijven werken. En in balans blijven.

   Na 2 jaar ben je er over het algemeen.

   De rest stopt of te vroeg of doet geen shit.

 10. Ha Tibor, heel fijn dat jij dit de wereld intrapt!! Ik ben coach voor ouders om ze er bewust van te maken dat ze ‘fixed mindsets’ creëren en uitleggen waarom ze liever ‘growth mindsets’ kunnen creëren! Als ouder heb je de kans om het verschil te maken en ouders moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding van hun kids, onze toekomst! Denken dat het wel goedkomt….is een illusie. Juist als kids jong zijn kun je zoveel doen! Ik zou zeggen, blijf stoutmoedig! ‘Bold’ in het Engels blijft toch beter klinken 😉

 11. Yep, door de shit vind je uit wat werkt. Zo kwam ik erachter dat als ik een artikel schrijf echt gericht op marketing, het geen conversie oplevert en als ik het dicht bij mezelf hou en schrijf over wat mij raakt, het anderen ook raakt. Dan krijg ik ineens aanvragen, ook als het artikel maar zijdelings met mijn business te maken heeft… En de rest hoort er ook bij, shit “nieuwsbrieven enzo ????

 12. Mooie duidelijke uitleg! Ik wacht liever af en probeer alles perfect te doen. Nu ga ik de goede mindset zoeken en de shit de wereld intrappen!

 13. Hoi Tibor,

  Duidelijker kan de boodschap niet zijn herken mij zeker in je verhaal met name het uitstelgedrag om eerst iets perfect te creëren in de vorm van een leuk en goed idee ,maar te lang wacht om het in jouw woorden als “shit”de wereld in te sturen. Uiteindelijk gebeurt er helemaal niets en ontstaat er geen helderheid en ontbreekt elke actie. Met als resultaat geen omzet geen winst en geen klanten.” BULLSHIT “dus.

  Groet, John

  1. Haha yes John, inderdaad!
   ‘Goed genoeg’ is the way to go.
   Elke dag ‘goed genoeg’ de wereld intrappen, kijken, leren en bijsturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *