[ Teamcoaching ]

Teamcoaching voor zzp’ers, ondernemers, CEO’s en DGA’s die willen afrekenen met gedoe. Die willen winnen in hun business. Zonder te verliezen in hun privéleven.

https://tibor.nl/wp-content/uploads/2018/12/cropped-favicon.png

Het is niet leuk

Het doet pijn. Je gaat jezelf tegenkomen, en je eigen grenzen. Je wordt gepusht tot je niet meer kan. Zodat je komt waar je anders niet komt.

https://tibor.nl/wp-content/uploads/2018/12/cropped-favicon.png

Het is waarschijnlijk niks voor jou

Bij ons geen zachte aanmoediging, maar harde confrontatie. Met jezelf, met je eigen grenzen. En met de kansen die net voorbij die grenzen liggen.

https://tibor.nl/wp-content/uploads/2018/12/cropped-favicon.png

Wij behalen resultaat

Je gaat niet over één nacht ijs met Tibor. Wij doen dit al even. Check onze Google recensies: 300+ reviews, gemiddeld 5 sterren.

bedrijfsvoering

Teamcoaching vanuit Tibor

_RUST, REINHEID, REGELMAAT? NEE

Rust, reinheid en regelmaat op de werkvloer. De processen zijn gestroomlijnd, iedereen is getraind in alle scenario’s. Alles loopt op rolletjes.

Je team heeft een onwrikbaar vertrouwen in je. En in elkaar. Die matte vacatureslogan ‘een hecht team’: precies wat jullie zijn. Aan een half woord van de een heeft de ander genoeg. Samen houden jullie alle ballen hoog. Laat jij er eentje vallen, dan weet je: geen paniek, m’n team vangt ‘m op.

Dat. Dat wil iedereen. Toch?

En nu zou ik kunnen zeggen: met teamcoaching lúkt dat ook. Doe een paar teamcoachingssessies en alles klopt. Rust, reinheid en regelmaat op de werkvloer. Binnen handbereik. Boek nu!

Maar dat doe ik niet. Want het is veel complexer.

Wil je rust, reinheid en regelmaat? Word dan manager van een fabriek vol robotarmen en lopende banden. Alles voorspelbaar, geen gedonder.

Wat teamcoaching dan wél doet? Hoofdzaken en bijzaken helder krijgen. Een team doen groeien. Iedereen een stem geven. Een duidelijke visie krijgen voor de toekomst.

Maar: het blijft soms een kippenhok, die werkvloer. Ook met teamcoaching. Wissewasjes blijven er, en brandjes blussen moet soms. Maar dankzij teamcoaching weet je hoe.

Wat doet een Teamcoach?

No surprises here: een teamcoach coacht in teamverband. Het doel van teamcoaches is altijd hetzelfde: een team sterker en slagvaardiger maken. En ook gewoon leuker, want werkplezier is voor een groot deel afhankelijk van hoe leuk je team is.

In veel gevallen staat de term teamcoaching voor ‘we coachen het hele team van (afdeling X van) bedrijf Y tegelijkertijd’.

Maar teamcoaching kan ook betekenen: ‘we coachen verschillende leidinggevenden van diverse bedrijven samen, in één groep’.

Dat laatste doet Tibor. Waarom? Omdat sterk leiderschap het startpunt is voor een sterk team. Een team spiegelt zich aan zijn leider.

Tibor model Tactische bedrijfsvoering TEKST
positie linkedin
 • Een paar speerpunten van onze teamcoaching:
 • bulletpoint beeldmerk
  Leidinggeven, leiding nemen

  Tuurlijk geven we je leiding. Maar jij bent de leider, jij moet het uiteindelijk zelf uitzoeken. We leren je de leiding te nemen. Op de juiste manier.

 • bulletpoint beeldmerk
  In neutral

  Wie ben jij zonder je team? Bij ons ben je op neutraal terrein. We maken je blanco, houden je een spiegel voor. Jouw leiding heeft zijn weerslag op je team. Welke weerslag wil je hebben?

 • bulletpoint beeldmerk
  Geen brandjesblusserij

  Heel rot dat teamlid J. dreigt weg te gaan. Balen dat collega G. collega K. geen blik meer waardig keurt. Maar onze teamcoaching draait niet om brandjes blussen. Met teamcoaching stel je een compleet brandveiligheidsplan op.

_WANNEER TEAMCOACHING?

Dit is wanneer teamcoaches vaak worden ingeschakeld:

 • Als er knallende ruzie is binnen een team en er een rotsfeer heerst;
 • Als het team uiteenvalt in 2 (of meer) ‘kampen’ die langs elkaar heen werken;
 • Als een team passief is en je als leider altijd alles moet aanzwengelen om te zorgen dat er iets gebeurt (en als je je kont keert, stort de boel weer in elkaar);
 • Als een team geen team is: iedereen werkt voor zichzelf en er is 0 onderlinge betrokkenheid/hulp/aanmoediging whatsoever.

En yes, in deze gevallen helpt teamcoaching ook om dat team hechter te maken. 

Maar: teamcoaching is ook juist een groot goed als er géén gedoe is binnen het team. Een relaxter team is kneedbaarder, staat meer open voor verandering en verbetering.

groepsfoto
elite performance coach

Zie het zo: een samenwerkingspact sluit je in tijden van vrede. Probeer al die koppen maar eens bij elkaar te krijgen, met de neuzen dezelfde kant op, als iedereen zich al in z’n loopgraaf heeft verschanst. Valt vies tegen.

Daarom is teamcoaching ook/juist een goed idee in deze gevallen:

 • Als alles op de werkvloer rustig voortkabbelt. Iedereen doet z’n ding, er is weinig spannends te vertellen;
 • Als er, in plaats van knallende ruzie, een paar gezellige groepjes ontstaan tussen gelijkgestemden op de werkvloer;
 • Als je team top draait, ook op dagen dat jij er niet bent.

Kortom: we zetten niet in op goed hooswerk in de lekke boot. Dat helpt, maar niet op de lange termijn. Waar we wél vol voor gaan: een goede boot, met sterke bodem en een doordachte koers. En natuurlijk met degelijk hoosgereedschap aan boord. Maar da’s een nevenmaatregel.

_Aan de slag met een teamcoach

Kies je voor teamcoaching, dan beloven we je niet dat er daardoor geen gedonder meer is op de werkvloer. We beloven je wel dat dat gedonder beheersbaar is, en stuurbaar.

Dit is het resultaat van werken met goede teamcoaches:

 • Een heldere kop. Je weet ‘how to choose your battles wisely’. Je ziet brandjes op de werkvloer als onderdeel van een groot geheel en stelt prioriteiten. Je weet waar je heen wilt en wat voor jou belangrijk is, en weet dat over te brengen op je team.
 • Energie genoeg. Je komt aan het eind van een werkdag niet compleet gedrained thuis, op van ‘alles’. Een goede teamcoach leert jou, en daardoor je team, te focussen op wat er echt toe doet.
 • Vrije vrije tijd. Een goede (team)coach leert je niet alleen hoe je moet werken, maar ook hoe je moet leven. Succesvol werken is niet succesvol als je er geen voldoening uit haalt. Echt vrije vrije tijd is cruciaal om het leven ten volle te leven. Loskomen van je werk in je vrije tijd hoort daarbij.
gezondheid

Richard de Leth

Eigenaar van OERsterk

"Ik heb de afgelopen maanden gelachen en gehuild en ben gevallen en opgestaan. Mijn omzet is drastisch verhoogd, mijn takenlijst is drastisch verlaagd en mijn werkplezier is nog nooit zo groot geweest."

vincent-150-circle

Vincent Schot

Directeur Solve Innovations

"Tibor is de eerste en enige coach waar ik een beetje ‘bang’ voor was, ik had namelijk meteen door dat hij mij doorzag en ik niet met bullshit ging wegkomen."

De Ondernemerscyclus

Bedrijven doorlopen een voorspelbare cyclus. Elke fase heeft zijn bekende kenmerken en valkuilen. Het is belangrijk dat je weet waar je bent, zodat je niet onnodig blijft hangen. Zie waar uw bedrijf zich in de cyclus bevindt en u kunt zien welke operatie of welk bedrijfsbegeleidingstraject u naar de volgende fase kan brengen.

business coach

Een team van specialisten

_TEAMCOACHING DOOR TIBOR

Teamcoaching door Tibor moet je durven. 99% van degenen die dit lezen, zijn er niet voor geschikt. Waarom niet?

 • Accountability to the max. Tibor stuurt je gewoon weg als je je shit niet op orde hebt.
 • Tibor zet niet in op omzetgroei. Omzetgroei is een cijfer. We gaan niet voor dikke Porsches en Rolexen, maar voor tactische bedrijfsvoering, sterk leiderschap, beter leven.
 • Het is niet leuk, het is zwaar. Je gaat jezelf tegenkomen, gaat de confrontatie met jezelf aan. Alleen zo kom je ook echt ergens.

Ex-teamleider speciale eenheid. 11 jaar ervaring als businesscoach en Bulletproof Life coach.

Tibor Olgers
De ziener

Bernd is universitair docent ondernemerschap, heeft meerdere start-ups succesvol verkocht en als business angel in meer dan 250 bedrijven geïnvesteerd.

Bernd Mintjes
De strateeg

Auteur van het boek ‘Stop met verkopen, start met helpen’, COO & hoofdcoach tibor.nl

Mark Soons
De gids

Naast zijn carrière als top-sporter heeft Erwin de beste van de beste van de politie opgeleid: Het Nederlands Arrestatieteam. Erwin maakt mensen sterker.

Erwin van Beek
De generaal

Serial entrepreneur en bestseller auteur, keynote spreker en trainer op het gebied van strategie en innovatie.

Ron Immink
De vernieuwer

DEZE ONDERNEMERS EN LEIDINGGEVENDEN GINGEN JE VOOR

Interesse?

DGA’s, CEO’s, leidinggevenden en ZZP’ers die zakelijk én persoonlijk willen groeien: dat zijn de klanten die Tibor begeleidt als business coach. Het vaste doel van al onze coachingstrajecten en programma’s: een gezond bedrijf en een gezond leven.

 

De vier meestgestelde vragen

Een teamcoach is er om jou en je team te helpen om te dealen met het leven van alledag. Zowel zakelijk als privé. Denk bij een zakelijke coach of teamcoach zeker niet aan ‘het laatste redmiddel’ als het gedoe op de werkvloer gedonder wordt. Een teamcoach is juist de manier om het gedoe behapbaar te houden. Om je niet meer te focussen op gedoe, maar op winst op de lange termijn. Zakelijk en privé.

Je team coachen begint bij jezelf (laten) coachen. Zodra jij helder hebt wie je bent, wat je kunt en waar je heen gaat, kun je dat overdragen op je team.
 
Je team coachen is leiden en voorop gaan, maar ook achter iemand gaan staan om iemand te stimuleren en over zijn schouder mee te kijken en te sturen. Dat kan pas als jij weet welke kant het team op moet.

Bij Tibor houdt teamcoaching in dat jij als ondernemer, CEO of manager in een groep wordt gecoacht, samen met andere ondernemers, CEO’s of managers.
 
Teamcoaching van Tibor betekent niet een stappenplan volgen en dan een certificaatje krijgen. Teamcoaching van Tibor betekent confrontatie, je neus op de feiten, zin maken en doorbijten.
 
We staan niet naast je, we staan tegenover je. Met een spiegel. Want pas als jij jezelf tegenkomt, weet je wat je te doen staat.

Teamcoaching is niet gratis. Maar wat het je oplevert is onbetaalbaar.
 
We geven je rust in je kop. Een duidelijk doel. Zin in je werkweek. Wat de teamcoaches van Tibor kosten, staat vermeld op al onze coachingspagina’s. Je vindt bij ons verschillende programma’s: Snelle interventies, Operaties en Coalities. Onze trajecten starten bij €1.500 (Snelle interventie: kantoorsessie The Situation Room). Retreats/meerdaagse sessies beginnen bij €4.750 (Operatie: Operatie Doorbraak).

We kunnen hier een heel verhaal vertellen over innerlijke rust en vrede. En natuurlijk: een goede coach zorgt ook voor rust in je kop. Doen we ook.
 
Maar waar het uiteindelijk om draait: cash. Goede teamcoaches leveren je euro’s op.
 
En samen met die euro’s ook die rust in je kop. Omdat je je focust op wat er echt toe doet. Niet alleen op wat er echt toe doet voor jou. Ook op wat er echt toe doet voor je klanten. En dat zorgt dus voor die euro’s.