Management coaching

Coaches. Tegenwoordig word je er plat mee gegooid. De een beweert je een gelukkiger leven te geven, de ander om je te leren beter de leiding te nemen. Of het werkt? Vaak niet.

De meeste coaches vertellen je exact wat je graag wilt horen. Ze houden je handje vast als het iets moeilijker wordt. Bieden je slechts een luisterend oor. Fijn. Maar daarvoor kun je ook terecht bij een goede vriend.

Management coaching bij Tibor gaat verder dan dat. Het dwingt je om het uiterste uit de kan te halen. En dat gaat soms gepaard met de keiharde waarheid.

Wat is management coaching?

Je wilt je management skills verbeteren. Beter leiding leren geven. Dat is waarschijnlijk de reden dat je op deze pagina bent beland. Toch is leren leiding geven niet perse wat management coaching is. De essentie van leiderschap zit ‘m in iets anders: begeleiden.

Natuurlijk is managen ook het leiden van een team. Daadkracht tonen als dat nodig is en sturing geven aan je medewerkers. Maar het is ook: luisteren, loslaten, aanmoedigen.

De kracht van een goede manager gaat om de balans tussen leiden en begeleiden. Weten wanneer je in de ring moet springen om te helpen, maar ook weten wanneer je de touwtjes los moet laten.

Die balans is de sleutel. De sleutel naar een goede manager, maar ook de sleutel naar meer werkplezier. Voor jou als manager. Maar ook voor je teamleden.

De vaardigheden van een manager

Met een manager neem je jouw skills als manager onder de loep. Wat zijn je sterke kanten? Maar ook: wat zijn je valkuilen? En misschien nog wel beter: hoe voorkom je dat je elke keer weer in dezelfde kuil klettert? Dat laatste is geen makkelijke opgave. Dit vergt namelijk aanpassing.

Aanpassing is iets waar veel mensen moeite mee hebben. Vaak zijn dat mensen die geloven dat ze de waarheid zelf al in pacht hebben. Prima, maar dan moet je niet bij Tibor zijn. Tibor is radicaal. Wij gaan je niet de hemel in prijzen. We zijn keihard en zeggen zonder pardon wat je gebreken zijn als manager.

Dit betekent niet dat we je niet coachen om een betere manager te worden. Alleen geloven wij niet dat we dit bereiken door als een cheerleader langs de lijn te staan.

We vragen je om eerlijk in de spiegel te kijken. De confrontatie aan durven gaan. Maar vooral: accepteren dat je tekortkomingen hebt. Want die tekortkomingen helpen je vooruit. Als je deze durft aan te pakken.

Hoe werk en privé verbonden zijn

Je moet werk en privé gescheiden houden. Een dooddoener die we maar al te vaak horen. Werk en privé kun je simpelweg niet gescheiden houden. Werk en privé staan continu met elkaar in verbinding. En ze hebben een grote invloed op elkaar.

Gaat het thuis niet lekker, dan reflecteer je dit vaak op je werk. Heb je veel stress op werk, dan neem je dit mee naar huis.

Kortom: de twee hebben elkaar nodig om leef- en werkplezier te houden. Management coaching bij Tibor kijkt dan ook naar beide onderdelen. Een stuk personal coaching, een stuk business coaching.

Je kunt pas succes hebben als manager als je privé de ballen in de lucht kunt houden. Anders komt dit linksom of rechtsom alsnog op je manager-bordje te liggen. Loopt het privé niet zo lekker? Fix het. Moet je dat alleen doen? Nee. Daar heb je ons voor.

Managen doe je niet alleen

Nog zo’n dooddoener: ik moet het alleen kunnen. Bullshit. Ook managers hebben begeleiding nodig. Waar jij de kar trekt van je team, is er ook iemand die helpt om jouw kar te trekken: een management coach. Een coach ziet jouw mankementen. Valkuilen waar jij waarschijnlijk blind voor bent geworden.

Met management coaching vergroot je je leiderschap, stuur je op focus en verbeter je je resultaten. Op alle aspecten in je leven.

Durf je de confrontatie aan te gaan?

Zoek je een coach die je een luisterend oor biedt en als supporter langs de zijlijn staat? Dan moet je niet bij Tibor zijn.

Tibor is hard. Scherp. Onbevreesd. Maar ook: resultaatgericht. Succesvol. En ontzettend leerzaam. Begin je aan een management coaching, dan leer jij een andere kanten van jezelf kennen. Kanten die je misschien liever niet ziet. Maar die nodig zijn om je leiderschap naar een hoger niveau te tillen.

Ben jij klaar om de confrontatie met jezelf aan te gaan? En ben je niet bang om keihard op je bek te gaan? Dan heten we je graag welkom bij Tibor. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem contact op voor management coaching.

 


Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *