effectief beinvloeden

De sleutel tot effectief beïnvloeden van jouw medewerkers

Nelson Mandela zei ooit: “Een ware leider legt een besluit niet op, maar zorgt ervoor dat mensen het zichzelf opleggen.” Zo simpel als ‘ie klinkt, zo ingewikkeld is het in de praktijk. De kunst van een goede leider is om dezelfde passie bij de medewerkers te creëren.

Je bent hier vast omdat je op zoek bent naar de sleutel om jouw medewerkers effectief te beïnvloeden. Dan kunnen wij je vast vertellen: die sleutel hebben wij niet. Maar we weten wel waar je die sleutel kunt vinden.  

First things first: wat is effectief beïnvloeden?

Om de sleutel tot effectief beïnvloeden te vinden, wil je natuurlijk eerst weten wat het precies inhoudt. Zoek je de betekenis op van beïnvloeden, krijg je het volgende:

Invloed uitoefenen op.

Oké. Het gaat dus om invloed uitoefenen op iemand. Gaan we hier nog wat dieper op in, dan resulteert dit in de volgende betekenis:

  1. Uitwerking van een gebeuren, een zaak, een persoon op iets of iemand anders.
  2. Gezag

Bij effectief beïnvloeden hebben we het dus over de invloed, ofwel uitwerking en gezag, die jij op iemand hebt. Je wilt dit effectief doen. Met andere woorden: doeltreffend gezag uitoefenen op jouw medewerkers.

Maar hoe vind je nu dé manier om doeltreffend gezag uit te oefenen? Of beter gezegd: waar?

Waar vind je de sleutel?

De sleutel om jouw medewerkers effectief te beïnvloeden. Zie die maar eens te vinden. Toch is het antwoord simpeler dan je denkt. Je vindt die sleutel namelijk bij jezelf. Er is geen handboek die jou gaat helpen om beter te kunnen beïnvloeden. Het valt en staat namelijk met jouw leiderschap.

Denk maar eens na over het volgende voorbeeld:

De mannen van De Eenheid, een hechte club van mannelijke ondernemers die met elkaar samenwerken, lieten we trainen bij de commando’s. De mannen werden het bos in gestuurd met airsoft wapens om een observatie te doen.

Ze waren fysiek al uitgeput, maar moesten midden in de nacht drie uur in een bos liggen. De een wat minder scherp dan de ander. Tijdens het verplaatsen viel er een magazijn uit één van de wapens. Om 6:00 uur kwamen de mannen weer terug bij het tentenkamp, zonder magazijn.

99% van de mensen in Nederland zou denken. Dat is klote. Een magazijn weg. Die vinden we nooit meer terug. Het is een enorm bos en we hebben geen idee waar we hem verloren zijn.

Maar dat is niet de mindset van commando’s. Terwijl zij al de hele nacht bezig waren met de mannen van De Eenheid, gingen ze terug het bos in. Op zoek naar het magazijn. Drie uur later kwamen ze terug. En raad eens: met het magazijn.

Dit is de laatste 1% die nog moeite doet. Moeite om dat magazijn terug te vinden. Moeite terwijl ze al de hele nacht in het bos hadden gelegen.

Heb je de sleutel tot effectief beïnvloeden in dit verhaal al gevonden? De sleutel is simpel: moeite doen.

Moeite voor jouw team, moeite voor elkaar. Moet je eens voorstellen dat jij je zo inzet voor jouw team zoals de commando’s deden voor het magazijn. En stel je eens voor dat het team dit ook voor elkaar gaat doen. Dan ontstaat er goud.

coaching door Tibor.nl

Moeite doen begint bij jou

De eerste stap om moeite te doen ligt in jouw handen. Jij als leider moet het voortouw nemen en aan jouw team laten zien dat ze het waard is. Dat je bereidt bent om te vechten als het nodig is. Effectief beïnvloeden begint daar. Daar waar jij als leider luistert naar jouw medewerkers en waardering uitspreekt. Daar waar jij net wat harder zal lopen voor het team. Op deze manier zal jouw passie over slaan en zullen ze écht naar je luisteren. Als een waardige leider.

Zo leer jij effectief beïnvloeden

Een extra duwtje in de rug gebruiken? Goed nieuws. Die geven wij je graag. Maar daar moet je wel klaar voor zijn. Sta je niet open voor kritiek? Dan ben je bij ons niet aan het goede adres. Bij Tibor gaat het met vallen en opstaan. De weg tot effectief beïnvloeden kost bloed, zweet en tranen. Ben jij bereid om dat pijnlijke avontuur aan te gaan? Dan ontvangen wij je met open armen.

Neem gerust eens een kijkje op Tibor.nl of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Met Tibor ga je stappen zetten. Zowel zakelijk als persoonlijk. Maar dat kost bloed, zweet en tranen.

Tibors motto: alles kan. Alles heeft een prijs. Ben jij bereid die prijs te betalen voor coaching door de coaches van Tibor.nl?

Begin dan hier:

BOEK WINST OP ALLE FRONTEN_

"Mijn team en vrienden denken dat ik super slim ben (ben ik niet). Dat komt door de emails van tibor (en ze hebben geen idee dat die bestaan)."
- Een subscriber van tibor.nl

*Je kunt je op elk moment uitschrijven met 1 klik als het je allemaal te veel wordt Powered by ConvertKit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *