facebook_pixel

Tibor’s Tools

De tools voor groei & rust

Op deze pagina vind je een lijst van de software die ik aanbeveel aan ondernemers die op een gezonde manier hun business willen laten groeien.

Alle software op deze lijst gebruik ik zelf.

Zet deze middelen in om je business ‘schaalbaar’ te maken: een betere service verlenen en meer omzet genereren zónder dat dat je direct extra (administratief) werk oplevert.

Belangrijk:
Een aantal van de links hieronder zijn affiliate links: ik krijg een kleine commissie als jij via die links iets aanschaft. Jij betaalt niks extra’s en via een aantal van onderstaande links krijg je zelfs een extra korting.

Besef dat ik alle diensten hieronder zelf gebruik en dat ik ze aanbeveel omdat ik geloof dat ze essentieel zijn in een moderne onderneming. Niet omdat ik er een kleine commissie mee verdien. (en mocht je dat laatste vervelend vinden kan je de producten ook googlen en op die manier aanschaffen).

Goede Hosting

Alles begint met een goede site die draait op een betrouwbare host. Voor 95% van de ondernemers beveel ik Bluehost aan: goede snelheid, heel goedkoop en een buitengewoon goede klantenservice. 24/7 live chat en technische ondersteuning, wordpress installeren met 1-click en makkelijk upgraden als je verkeer begint te groeien.

Voor de 5% die echt flinke aantallen bezoekers per dag op de site heeft raad ik WP-Engine aan (draait deze site ook op). Een stuk duurder dan Bluehost, maar je hebt veel meer bandbreedte en even professionele service.

Een mooie website

Of beter gezegd: een website die converteert.
Als ‘ie er ook nog goed uit ziet dan is dat mooi meegenomen.

Zorg dat je dit op orde hebt en je onderscheidt je direct van 95% van je concurrenten.

Ik ben een groot voorstander van de vrijheid en de veelzijdigheid van een wordpress website.

Heb je een paar duizend euro liggen?
Huur dan lekker een webdeveloper in.

Is je budget wat krapper en wil je in de toekomst niet afhankelijk zijn van het uurtarief van een developer? Bouw dan je eigen wordpress site met een premium thema.

Op themeforest vind je oneindig veel opties met uitgebreide recensies van klanten.

Geautomatiseerde emailmarketing

Ik blijf me hierover verbazen. De makkelijkste, goedkoopste en effectiefste manier om een relatie op te bouwen met je klanten. Een relatie die er voor zorgt dat leads klanten worden. En in Nederland wordt er zo weinig (en slecht) gebruik van gemaakt! Goede emailmarketing.

Na zo’n beetje alle grote en dure merken te hebben uitgeprobeerd kan ik rustig zeggen dat Convertkit mijn nr. 1 aanbeveling is voor email marketing.

Ze doen hetzelfde als alle grote spelers, alleen dan goedkoper en véél gebruiksvriendelijker.

Geautomatiseerd segmenteren van je subscribers, autoresponders opzetten, gebruikers ‘taggen’ zodat je ze alleen de meest relevante informatie stuurt..het is allemaal super makkelijk met Convertkit.

"Van hard werken word je moe. Van ondernemen word je rijk."

Wat is jouw score?

“Hoe kan ik groeien en meer geld verdienen?”

Een betere vraag zou zijn: “Wat doen succesvolle ondernemers en bedrijven waardoor ze zo veel winst draaien en een goede cashflow hebben?”

Uiteraard is het antwoord op die vraag zo complex als je het wilt maken, maar er is een ding dat alle worstelende ondernemers onderscheidt van florerende ondernemers: Ze zijn zo druk met ‘de business draaien’, dat ze geen aandacht besteden aan de achterkant van hun business.

Terwijl dat de plek is waar je de fundering bouwt voor rust, overzicht en groei.

Onthou: als je geen overzichtelijk (financieel) scorebord hebt, weet je de score niet. En als je de score niet weet, weet je niet of je aan het winnen of verliezen bent.

Een financieel scorebord

Wat ben ik blij dat er wat vernieuwing is gekomen in het suffe wereldje van de online boekhouding. Het team achter MoneyMonk heeft een fris en mega gebruiksvriendelijk platform neergezet.

Vooral ideaal voor de dienstverlenende zzp’er, maar ook de productleverancier zal het jonge platform een verademing vinden.

Facturen versturen, banktransacties importeren, je omzetbelasting, je inkomstenbelasting…Alles vanuit hetzelfde mooi vormgegeven dashboard.

Via mijn link krijg je 12 maanden lang 25% korting.

Sales- & Klanten Management

De meeste ondernemers die ik spreek hebben geen CRM nodig. Ze hebben een Sales Management Systeem nodig.

Pipedrive doet het in ieder geval allebei bijzonder goed. Met €12/mnd veruit de goedkoopste software die ik ben tegengekomen. Hun visuele dashboard werkt fantastisch.

Maar wat vooral gaat verbeteren is de service naar je leads en klanten (met veel meer sales als gevolg). Je weet exact welke klant je nog moet bellen of mailen en wat er in jullie laatste contact is besproken.

Pipedrive is handig voor zzp’ers, en geweldig voor teams.
Via mijn link krijg je een extra lange gratis proefperiode.

Ervaren zonder risico dus. En al maak je maar één extra sale per maand dankzij die software, dan lach je al om die €12 aan kosten.

Vraag het vriendelijk

Als je ooit een coaching sessie bij me hebt geboekt of een intake hebt gedaan voor mijn trainingen dan ben je ze al eens tegengekomen: de prachtige vragenlijsten van Typeform zoals degene hiernaast.

Gebruiksvriendelijk op zowel een computer als een telefoon. Simpel mooie vragenlijsten maken en ze overal op je site plakken waar jij het wil.

Vervolgens verbind je typeform met bijv. convertkit en je hebt een volledig geautomatiseerde én gepersonaliseerde ervaring voor de klant.

Een professionele uitstraling, waardevolle feedback van je klanten en dat alles geautomatiseerd.

Je krijgt levenslang 10% korting via deze link.