Knallen & Genieten: principes van Jeffrey Wammes voor top-prestaties én plezier in je leven

Tot welke groep behoor jij:

Je werkt keihard en je plukt daar de vruchten van. Je draait mooie omzet en je business blijft groeien. De prijs die je betaalt is dat je persoonlijk leven behoorlijk te lijden heeft onder de werkdruk en je een lijf hebt dat niet in top-vorm is.

(oké laten we eerlijk zijn: dat lijf wordt bij elkaar gehouden met magnetron maaltijden, koffie en pijnstillers..)

óf

Je geniet enorm van je privé leven. Je sport veel, eet goed, geniet van je dierbaren en je gezin. Alleen die euro’s…die stromen nou niet echt binnen. Je werkt wel hard, maar om de een of andere manier voel je dat er veel meer in zit.

óf

Je heet Jeffrey Wammes. Je traint je hele leven keihard, dag in dag uit. Je levert zulke top-prestaties, dat je je land mag vertegenwoordigen op het allerhoogste platform: De Olympische Spelen. Daarna word je gevraagd door het meest prestigieuze samenwerkingsverband van artiesten ter wereld, Cirque du Soleil

Dus die zal wel geen lol maken in z’n privé leven zou je denken…

#W #BCN #partyonsunday

Een foto die is geplaatst door JeffreyWammes87 (@jeffreywammes) op

Van de rode loper in Barcelona naar een feestje op Ibiza.

#Ibiza #NewPeople #FunTimes #Oneweekuntil #Vegas #?

Een foto die is geplaatst door JeffreyWammes87 (@jeffreywammes) op

Nou ziet iedereen er gelukkig uit op Instagram, maar ikzelf heb Jeffrey leren kennen als een ware levensgenieter (die keihard werkt).

Vandaar dat ik hem heb omgekocht met sushi in het Okura zodat ik hem wat vragen kon stellen over hoe hij die balans tussen presteren en genieten toch zo goed weet te bewaren. Sterker nog: hij blinkt uit in beide gebieden.

Zeven antwoorden van Jeffrey.

1. Jef hoe komt het dat jij zulke top-prestaties neerzet maar toch zo geniet van het leven?

Ik denk door drie dingen:

  1. Van jezelf houden en bij jezelf blijven.
  2. Elke dag keihard werken
  3. Elke dag keihard genieten

Dat eerste is veruit het belangrijkste. Zonder dat doet de rest er nauwelijks toe. En voor wat betreft het werken en genieten zie ik toch veel mensen die volledig doorslaan naar een kant en daardoor het andere vergeten.

Ik denk dat dat vooral komt omdat we denken dat we het ‘later’ wel weer rechttrekken. Alleen zo werkt het in de praktijk niet. Je moet élke avond terug kunnen kijken op een mooie dag.

Vol werk en vol plezier.

2. Waar haal jij de kracht vandaan in de perioden dat je het zwaar hebt?

Ik heb langzaam geleerd dat hoe meer je je druk maakt om de mening van anderen, des te meer je jezelf verliest. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar je verliest letterlijk energie.

Pas vanaf het moment dat je dol wordt op jezelf, word je écht sterk.

De kunst is om wel te horen wat anderen zeggen, maar vooral naar jezelf te luisteren.

Dus als je het nu zwaar hebt: in hoeverre komt dat doordat je je laat afleiden door de mening van anderen? En luister je wel goed naar jezelf?

3. En wat doe je dan op de dagen dat je écht geen zin hebt?

Haha, dan ga ik toch!

Simpel en zwaar.
Als je weet wat je wil en je bent blij met wie je bent, blijft er maar 1 ding over: hard werken.

Wat ik wel altijd deed op dagen dat ik bijv. écht geen zin had om te trainen is dat ik wat milder was voor mezelf en iets lagere eisen stelde. Daardoor was het ook makkelijker om tóch te gaan.

Liever doen wat er moet gebeuren op een iets rustiger tempo dan dingen uitstellen.

Doordat ik dat soort dagen als een bonus dag zag, voelde alles wat ik deed in de gym als een bonus. Daardoor sloot ik ook dat soort dagen met een voldaan gevoel af.

Dus toch doen wat je je had voorgenomen. En dan iets milder zijn.

gezonde-lunch

4. Wat doe je om te herstellen, hoe komt het dat je al zo lang op het hoogste niveau opereert?

Natuurlijk goed eten en op je lijf letten.
Maar wat ik echt bewust uit principe doe is altijd de dag ontspannen afsluiten, het liefst met een lach. Dat kan in goed gezelschap, dat kan met een aflevering van Friends, wat voor jou werkt.

Zolang je maar ontspant en lacht.

Je kunt alleen maar elke dag blijven knallen, als je ook elke avond weer ontspant.

5. In hoeverre speelt talent een rol in ons leven denk je?

Vroeger had ik er last van, nu kan ik er wel om lachen…Opmerkingen als: “Wauw hij heeft echt geluk met dat lijf of met die lenigheid!”

Mensen kijken altijd naar het eindresultaat en zeggen dan: “Kijk hoe makkelijk dat er uit ziet, hij heeft echt talent.” Waar ze dan aan voorbij gaan is dat ik al 20 jaar lang elke dag keihard train.

Talent kan je een snelle start geven. Maar de mensen die doorbreken zijn altijd de harde werkers. Ikzelf heb meerdere top-talenten verloren zien gaan doordat ze de balans tussen werken en feesten niet konden vinden.

Precies datzelfde zie je in het bedrijfsleven. Mensen kijken naar succesvolle ondernemers en zeggen dingen als: “Die zijn echt op het goede moment ingestapt” of “Ja die hebben echt geluk gehad”.

Daarmee hebben ze een excuus voor zichzelf om niet zulke grote dingen te bereiken.

Zonder de positiviteitsgoeroe uit te hangen: alles is haalbaar.
Zolang je het doet omdat je het zelf wil en je keihard werkt.

6. Niet iedereen weet dat je een zeer ernstige blessure hebt opgelopen waarbij de vraag was of je überhaupt ooit weer zou kunnen turnen, hoe ging je daar mee om?

Door me alleen te focussen op het herstel. Op vandaag. Zonder me zorgen te maken of het ooit weer goed zou komen. Ik was daar gewoon niet mee bezig.

“Wat moet er vandaag gebeuren?” is een vraag die je elke dag aan jezelf kunt stellen. Het voorkomt zorgen over je toekomst en dwingt je om te focussen op wat je vandaag kunt doen.

7. Wat is jouw advies voor mensen die nog bezig zijn hun dromen te bereiken?

Knallen en genieten.

Hard werken. Niet eventjes maar elke dag.

En tegelijk elke dag zorgen dat je geniet, al is het op een kleine manier. Maar plan dat genieten in je leven net zoals je je werk plant.

“Knallen en genieten.”

Naar welke kant slaat bij jou de balans uit, richting knallen of richting genieten? Of heb jij net als Jeffrey de boel goed in balans? Ik hoor graag van je in de comments hieronder! (en door dit artikel te delen via FB of LinkedIn help je me enorm)

[social_warfare]


Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *